A rák, én és a búzafűlé
A tönköly búzáról



A Búzafűlé - a részletek
Az én búzafülevem



Igénylés, megrendelés
Fogyasztók írták



Magamról



Fórum



elérésem: 20/523-88-35


Aratásra éret búzafű

Aratásra éret búzafű

Aratásra éret búzafű

Egy pohárka friss lé

Saját termesztésű búzafű leve

320 gramm - 4800.-Ft.


Koncertprogram

Soron következő személyes, ingyenes házhoz szállítási nap Budapesten: augusztus 27. vasárnap.
- országosan pedig akár 1 napon belüli kézbesítés, futárszolgálattal, ingyenes szállítással, fagyott állapotban! -

 
Aktuális házhoz szállítási információk, időpont, - Budapest: ingyenes, országosan: olcsón, vagy ingyenesen

Részletesen a búzafűléről
Milyen búzából, hogyan, miként?
Miért van kipréselve a lé búzafűből?
Miért változó az íze, miért nem mindig ugyanolyan?
Hogyan kell fogyasztani a búzafűlevet?
Meddig ihatjuk a búzafű levét?
Mit tartalmaz a búzafű leve?
Mikor érdemes búzafűlét fogyasztani?
Jó tudni
A mélyfagyasztott búzafűlé fogyasztási szokásai, mennyiségek
A búzafűlé-kúra
Hogyan olvasszuk ki?


 

Részletesen a búzafűléről.

A füvek levében levő hatóanyagot - a növekedés és a termékenység elősegítőjét - a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

Hogy a táplálékból a legtöbb ásványi anyagot és vitamint fel tudjuk venni, ajánlatos friss élelmiszert, vagy lehetőleg természetes ételt fogyasztani. Sajnos, a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban szegények, és legtöbbjükből nem tudunk eleget enni. Ezért egyre fontosabb, hogy az értékes és szükséges tápanyagokat más módon pótoljuk. A búzafű erre nyújt kiváló lehetőséget.

- vissza az oldal tetejére -

 

Milyen búzából, hogyan, miként?

A szóban forgó nemes tulajdoságokkal rendelkező búzafűlé kizárólag tönkölybúzából van. Olyan talajban, amelyben soha nem volt mesterséges tápanyag, vagy bármiféle szer bevitel, amelyen soha nem folyt üzemszerű növénytermesztés, s a búzafű nevelése természetes körülmények között, tehát szabadban, napfény és esővíz használatával történik. A nevelt fűhöz nem férhet hozzá állat, sem nagy, sem kicsi, feldolgozása szigorúan csak ellenőrzött és jóváhagyott helyen, technológiával és eszközökkel történik egészségügyi könyvvel rendelkező személyek átal, betartva az engedélyt kiállító hatóság szigorú higiéniai előírásait.

- vissza az oldal tetejére -

 

Miért van kipréselve a lé búzafűből?

A búzafű cellulóz rostokkal rendelkező növény, s mint az ismert, az emberi gyomor a kérődzőekkel ellentétben nem alkalmas ezen rostok feldolgozására, megemésztésére. Ez az egyik oka annak, hogy a búzafű levét kipréselve, folyékony állapotában fogyaszjuk. A másik igen nyomós ok pedig az, hogy csak így lehetséges olyan mennyiségű hatóanyag bevitele, amennyire szükségünk van. Elég nagy zűrben lennénk, ha a reggelire elfogyasztott léhez a rostot is kénytelenek lennénk elfogyasztani, tekintettel arra, hogy a lé csak igen kis térfogathányaddal van jelen a búzafűben.

- vissza az oldal tetejére -

 

Miért változó az íze, miért nem mindig ugyanolyan?

Minden vetésnek eltérő kicsit az íze, mert nagyban függ az íz a vetés időpontjától, a búzafű feljődés közben urakodó hőmérséklettől, napsütés és csapadék/locsolás mennyiségétől. Ezért a "keserédes" skálán bárhol állhat az íze, de lényegi hatóanyagartalma és hatása természetesen nem függ az íztől.

- vissza az oldal tetejére -

 

Hogyan kell fogyasztani a búzafűlevet?

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a búzafűlének semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs, lévén "egyszerűen csak" élelmiszer. Hogy kire hogyan hat, az a fogyasztója pillanatnyi egészségi állapotától nagyban függ, de az irány minden esetben a szervezet helyes egyensúlyi állapota felé mutat. Természetes és rendkívül pozitív, koncentrált hatóanyagai révén a teljes szervezet működését egyértelműen pozitívan befolyásolja. Lúgosító hatása révén a szervezet egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat - ezt a folyamatot nevezik egyszerű szóhasználattal a hétköznapokban méregtelenítésnek. A méregtelenítés folyamata eléggé intenzív, fogyasztás alatt a felhalmozódott káros anyagok a szervezetből folyamatosan, a vizelettel és a széklettel egyaránt ürülnek. A folyamatnak vannak tünetei, kísérőjenelségei, esetenként nem is a legkellemesebbek, de gyorsan múlnak. Észre fogjuk venni a vizelet megváltozásán és gyakoriságán, valamint esetleg felhígult széklet is kísérheti a folyamatot, ezek a jelenségek természetesek, a méregtelenítéssel függnek össze és hamar múlnak.
Az első igazán jó érezhető pozitív hatások egyedenként és egészségi állapottól függően változó időpontokban jelentkeznek. Ritkán már 5-6 nap elteltével, de általában átlagosan a második hét vége felé, napi két kockányi mennyiség fogyasztása mellett. Attól kezdve természetessé válik a jobb közérzet, a kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás és hosszabb idő eltelte után megjön majd betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás is. A búzafű magas klorofil tartalma szervezetünk oxigénellátását javítja, amelynek egyik pozitív hozadéka például a gyulladások gyorsabb múlasa. A kipréselt lének igen magas az enzim és fehérjetartalma, ezen érték megőrzésére az egyetlen lehetséges mód a mélyfagyasztás, más módszerek értének megőrzésére alkalmatlanok. Ann Wigmore tapasztalatok, megfigyelések és egzakt mérések nyomán megfogalmazott ajánlásai nyomán tudomásul kell venni, hogy ha egyszer kipréseltük a levet, akkor abban szobahőmérsékleten mintegy 30 perc elteltével már törvényszerűen elindulnak a biokémiai bomlási folyamatok, melynek következtében a folyamatos bomlás és leépülés következtében az idő előre haladtával a búzafűlé egyre nagyobb hányadát veszíti el igen értékes tartalmának. Így történik ez minden más élelmiszerrel is, nincs is ebben semmi rendkívüli, csak az élő búzafűlé esetében még nagyobb odafigyeléssel kell lennünk rá. Ezért csak frissen préselt, vagy az azzal egyenértékű, friss préselésből mélyfagyasztott búzafűlevet igyunk, s lehetőség szerint a még teljesebb hatás érdekében éhgyomorra igyuk, majd pedig hagyjunk fél óra "előnyt" amíg semmit sem fogyasztunk, s azt követően lehet a szokásos módon folytatni a napot.

- vissza az oldal tetejére -

 

Meddig ihatjuk a búzafű levét?

A búzafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja, nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek fogyasztásának sincsenek korlátai. A búzafűlé élelmiszer. A jó búzafűlé a rendkívüli és utánozhatatlan tulajdonságokkal rendelkező tönkölybúza fiatal "füvéből" speciális prés használatával kerül kinyerésre, innen az elnevezés: búzafűlé. Fontos körülmény, hogy tönköly vetőmagből vegyszermentes földben legyen nevelve, természeteshez legközelebbi körülmények között, napfény, szabad levegő és esővíz - tehát természetes körülmények között - csakis ekkor várható el, hogy a tönköly búza genetikailag kódolt pozitív tulajdonságai érvényre juthassanak.

- vissza az oldal tetejére -

 
Mit tartalmaz a búzafű leve?

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.
  • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
  • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
  • Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban.
  • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy hogy "a klorofill tisztítja, újítja a vért"
  • Jelentős a B17 (laetrile) tartalma.
Vitaminok

Sok táplálékkiegészítő tartalmaz néhány antioxidánst. A több mint 600 azonosított béta-karotinból a kémiailag előállított készítményekben csak egészen kevés van. Vegyileg az acerolacseresznye C-vitaminja és az aszkorbinsav között nincs semmi különbség. Hatásában azonban óriási, mivel a szervezet egyéb növényi tartalmak jelenlétében másképp dolgozza fel. Ehhez jön még a növényi hatóanyagok szinergetikus hatása, mely csak akkor lép fel, amikor a tápanyagok - vitaminok, flavonoidok, enzimek és nyomelemek - kölcsönösen erősítik egymás hatását. Azt még mindig nem tisztázták, mely anyagoknak kell végül is együttműködniük, és azt sem, hogyan lehetne mesterségesen egy ilyen szimbiózist előállítani.
Ne tévesszenek meg bennünket tehát a hosszú táblázatok! Bár fontos, hogy tudjunk valamit egy kiegészítő szer összetételéről, de az egyes anyagok mennyisége még nem árul el mindent a hatásukról.

Ásványi anyagok

A füvek kb. több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek. A táplálékkiegészítőkbe azonban a szervezet ásványi anyagainak csak kevés fő helyettesítőjét keverik be. Pedig valamennyi anyag hatásos összjátékára, megfelelő mennyiségére van szükség ahhoz, hogy a természetes szimbiózis végbemenjen. Ezt az egységes hatóelvet eddig csak a természetnek sikerült produkálnia.

Enzimek

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei, de valamennyi friss gyümölcsé és zöldségéi is.
Ezek adják élelmiszereink életerejét, és szükségesek sok kémiai és biológiai folyamat lezajlásához és gyorsításához.
A helytelen raktározás, a túlzott felmelegítés és a nem megfelelő feldolgozás többnyire pusztuláshoz vezet. A friss állapot megőrzése tehát alapvetően szükséges, amely csak aképpen lehetséges, hogy préselés után vagy azonnal elfogyasztjuk, vagy késlekedés nélkül mélyfagyasztjuk.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza.
  • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
  • citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
  • amiláz - elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz - zsírbontó enzim
  • fikocianin - segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz - segít a szívizomzatnak
  • SDO (szuper-oxid-dimutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfogó
Aminosavak és fehérjék

A búzafűben valamennyi - a szervezet számára fontos - fehérje nagy mennyiségben megtalálható. Ezek együtt is működnek. Az izolált fehérjék bevitele általában hatástalan, néha pedig káros. Ha az ételben csak kevés esszenciális fehérje fordul elő, a szervezet nem képes a szövetek és a szervezet anyagainak felépítéséhez szükséges sejtépítő köveket előállítani.
A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegében több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát? A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közöl.
Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie. Ezt a testépítők nagyon jól tudják.

Klorofill

A klorofill kölcsönzi a növényeknek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. Élet klorofill nélkül nem létezhet.
A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlítanak egymásra. Figyelemre méltó kapcsolat van az emberek és az állatok komplex sejtlégzése és a növények fotoszintézise között. A vérpigment képződése az állatoknál gyakorlatilag ugyanolyan módon zajlik, mint a klorofill képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin (a vörös színt adó vérfesték) képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigészállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája.

A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

- vissza az oldal tetejére -

 

Mikor érdemes búzafűlét fogyasztani?
  • Elsősorban megelőzésként ajánlható - főleg ősztől tavaszig. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi és csodákra képes!), ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.
  • Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést és véd az idő előtti kimerülés ellen is.
  • Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.
  • Hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának , így léböjt idején is javasolt a fogyasztása.
  • Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást!
  • Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén jól kezelhetők rendszeres búzafűlé- vagy -tablettakúrával.
  • Daganatos betegségek esetén - különösen legyengült állapotban - jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

- vissza az oldal tetejére -

 

Jó tudni

A gabonafűben levő fehérje sokkal könyebben emészthető, mint a húsban található. A zöldségekben és gyümölcsökben található fehérjék feldolgozhatók, és - a hússal ellentétben - nem okoznak sok, a krónikus betegségért és a rákért is felelőssé tehető savas környezetet a szervezetben.
A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kivánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok. A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz.
A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét.

- vissza az oldal tetejére -

 

A mélyfagyasztott búzafűlé fogyasztási szokásai, mennyiségek

A frissen kipréselt búzafűlé azonnal betöltésre kerül a 24 cellát tartalmazó műanyag fólia tasakba, majd haladéktalanul mélyfagyasztásra kerül. Egy csomagban eképpen 24 "kocka" van, azaz 24 adag frissen fagyasztott tönkölybúza vetőmag fiatal füvébőlt préselt fűlé párnácska.

Ajánlott napi adagja rendszeres, karbantartó fogyasztás esetén 1 kocka naponta, de kúra esetén ezt esetenként érdemes legalább 2, de akár 3 kockáig is felvinni. Napi életritmusunkhoz nehézség nélkül alkalmazhatóan, reggelente éhgyomorra fogyasztva a leghatásosabb, de ez nem jelenti azt, hogy a nap későbbi szakaszában ne lehetne bármikor fogyasztani, például akár hígítva is, üdítő formájában - de aki maximális hatásra törekszik, az üres gyomorra fogyassza. Ennek az a lényege, hogy a búzafűlé nem találkozik azonnal a gyomorsavval, hanem az üres gyomron áthaladva van esélye nagyobb részben közvetlenül a nyombélbe kerülni, ahol is már lúgos környezetben folytatva pályafutását a béltraktusban, tartalma teljesebb és nagyobb hatást tud kifejteni.

Én tapasztalataim és a visszajelzések alapján három csoportra osztom fel a búzafűlé fogyasztókat, s annak alapján szoktam fogyasztási ritmust, mennyiséget ajánlani:

a: egészséges ember, aki biztosítva szeretné tudni egészségét hosszabb távon is: először fogyasszon 24 napig 2 kockát, majd pedig folytassa folyamatosan 1 kockával.

b: problémás egészségű ember, kisebb nagyobb bajok, levertség, fáradság, rossz közérzet, stb.: fogyasszon napi 2 kockát addig, amíg úgy nem érzi, hogy javult annyit az állapota, hogy leviheti napi egyre.

c: rákos beteg: fogyasszon folyamatosan napi 3 kockát addig, amíg leletei negatívak nem lesznek.

Ezek a mennyiségek a minimálisan ajánlott mennyiségek, természetesen lehet, sőt kívánatos is adott esetben ennél nagyobb mennyiségű fogyasztása is. Felső határ nem ismert, de túlzott bevitel következményeként előfordulhat hasmenés, amely jelentkezhet a fogyasztás megkezdésekor is, ám ahogyan a szervezet folyamatosan szokik hozzá, az egy idő után teljesen megszűnik, s akkor a mennyiség már növelhető tovább, ha az lenne a cél.

A fogyasztást nem kell szüneteltetni, a búzafűlének semmiféle káros mellékhatása nincs, a búzafűlé nem gyógyszer, hanem élelmiszer, csak nagyon "tömör", kis térfogatban tartalmazza mindazon hasznos tartalmat, amely segít a szervezetnek az egyensúlyi helyzet újbóli megtalálásában, erősíti és azzal segíti az immunrendszert feladata teljesebb elvégzése érdekében. Ellensúlyozza vegyszerekkel túlterhelt táplálkozási lehetőségeink káros hatásait, az egészségtelen élelmiszerek és környezeti hatások okozta elsavasodás ellenében hatva lúgosít, a szervezet PH-jának megbomlott egyensúlyát a helyes irányba mozdítja el. A fentiek igazolására bárki beszerezhet PH mérőt, vagy egyszerűen csak a gyógyszertárakban kapható lakmusz-papírral is ellenőrizheti a fenti állítást.

A búzafű frissen préselt levére alapozott kúrát 40 éve használják szerte a világon különböző súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségekre.
"Gyógyíthatatlan"-nak bélyegzett emberek legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetei fűződnek a módszerhez. Az érintettek nem az élet egyfajta meghosszabbításáról, hanem újjászületésről és életenergiával történő feltöltődésről beszélnek. A terápia eredményessége tehát mind szélesebb körű alkalmazását feltételezné.

- vissza az oldal tetejére -

 

A búzafűlé-kúra

A búzafűlé kúraszerű fogyasztását tapasztalataim és fogyasztóktól kapott visszajelzések alapján a következőképpen javaslom: fogyasszon 24 napig naponta 2 adag (2 "kocka") búzafűlevet reggel, éhgyomorra. A fogyasztást követően 30 perc, de legalább 20 perc teljen el, mielőtt bármi mást fogyasztana, utána viszont mehet tovább a napja úgy, ahogyan az máskor is szokott, ahogyan megszokta.
A 24 nap eltelte után leviheti 1 kockára a napi adagot, melyet a folyamatos karbantartás érdekében ajánlatos folyamatosan fogyasztani, mert sajnos a méreganyagokat is folyamatosan vesszük magunkhoz élelmiszereinkkel, s azoknak káros hatásait csak folyamatos ellensúlyozozással lehetséges kordában tartani. Ez esetünkben mindösszesen csak napi kettőszáz forintos kiadást jelent. Összehasonlításként érdemes ezt összevetni egy doboz cigaretta árával, s nem utolsó sorban átgondolni, melyiktől mit kapunk ...

Általános tapasztalat, hogy a fogyasztás megkezdését követően a második hét vége felé egyszer csak felfedez az ember egy új érzést, amolyan "jó élni" érzést, s egyszer csak azt veszi észre magán, hogy korán jött ez az este, neki még lenne kedve menni és tenni, jól érezhetően több az energiája, mint korábban volt. Ennél hosszabb távon jelentkezik majd az, hogy kevesebbet fog betegeskedni, s ha mégis elkap valamit, azt rövidebb idő alatt, enyhébb lefolyással küzdi le. Itt muszály elmondanom, hogy én egy nagyon fejfájós ember voltam egész életemben, sok, kezdetben hatásos gyógyszerre is immunissá váltam az idők során, annyit kellett fogyasztanom. Három éve a rákom miatt kezdtem fogyasztani a búzafűlét, amely azóta is tart, de kb. két éve már csak napi egy kockát fogyasztok. Nem tudom már mióta tart, de immár évek óta nem fájt a fejem. Semmi nem változott az életemben azon kívül, hogy rendszeres búzafűlé fogyasztó lettem.

- vissza az oldal tetejére -

 

Hogyan olvasszuk ki?

Először is, hogyan ne: - semmiképpen ne olvasszuk mikróban, s ne olvasszuk testhőmérsékletnél jelentősen magasabb hőmérsékleten sem.
Ne olvasszuk lassan, azaz ne úgy, hogy este betesszük a normál hűtőbe, kiváltképpen ne úgy, hogy szobahőmérsékleten hagyjuk állni, amíg ki nem olvad. Ezek nagyon rossz és káros módszerek.

A felolvasztás legyen gyors, ugyanakkor kíméletes, melynek egyik ajánlott módja az, hogy a fogyasztani kívánt mennyiséget közvetlenül az elfogyasztás előtt tegyük bele egy hőálló pohárba, mint például kávéscsésze -minél vékonyabb a fala, annál hamarabb meglesz az eredmény - a csészét pedig állítsuk bele egy forró vízzel megtöltött nagyobbacska edénybe. Fontos, hogy ne hagyjuk magára, mert akkor a pohár falánál a kívánatosnál magasabbra emelkedhet a búzafűlé hőmérséklete, melyeknek először az élő enzimek, fehérjék, majd pedig a vitaminok és a klorofil is kárát látná. Ne hagyjuk magára, megéri rászánni azt az öt-hat percet a folyamatos kavargatásra. Akkor gyorsabban is meglesz. Amikor már csak körömnyi kis fagyott darabka van benne, akkor már pillanatok múlva iható is - hideg még ugyan, alig néhány fokos, de ezzel a módszerrel biztosak lehetünk benne, a legjobb megoldást választottuk és búzafűlé a legjobb minőségben áll rendelkezésünkre. Így a kipréselés után azonnal lefagyasztott lé a felengedés idejével együtt sem töltött el 10 percnél hosszabb időt szobahőmérsékleten, s ez egy nagyon fontos momentuma a procedúrának.

- vissza az oldal tetejére -



© BorlaSoft 2009.